5. Geotekstiilide rakendamine

Lubatav funktsioneerimisomadus on omadus, mida mõõdetakse toimimistestiga, sealjuures nõutav väärtus saavutatakse projekteerijate või spetsialistide poolt kasutatavate tunnustatud analüüsi- ja projekteerimismeetoditega, mida katsetatakse reaalsetes olukordades. Terve protsess, mida kutsutakse „design-by-function“ (s.o. projekteerimine otstarbe põhjal), on leidnud projekteerimisel kasutust väga laialdaselt.

On täheldatud, et geotekstiilidel on kõige rohkem erinevaid funktsioneerimisomadusi ja seepärast on need leidnud kõige laialdasemalt rakendust. Suurem osa geotekstiile on tervenisti väga poorsed. Paksudel mittekootud nõeltöödeldud geotekstiilidel on märkimisväärselt poorne struktuur ja sellepärast võimaldavad nad endast suurel hulgal vedelikke läbi lasta. Poorsusaste on tekstiilidel väga varieeruv ning selle järgi saab kangaste vahel valiku teha. Nagu eelnevas peatükis välja toodud, on loomulikult olemas ka vedelikke kinnipidavaid tekstiile, mis on läbi immutatud erinevate materjalidega nagu näiteks bituumen.

Geotekstiile saabki tänu erinevatele omadustele rakendada väga paljudes kohtades, eelnevalt on toodud välja erinevad rakendusviisid (armeerimise eesmärgiga, eraldamine jne), seepärast nendel pikemalt ei peatu.