• ÕMO289 Lõikeõpetus III on moetööstuse õppekava, tehnilise disaini ja tehnoloogia õppesuuna kohustuslik õppeaine, mis keskendub pesutoodete (trikotaaž materjalist toodete), laste rõivaste ja aksessuaaride lõigete konstrueerimisele.

    See on III osa lõigete konstrueerimise teadmiste ja oskuste omandamisest ning eeldusaineks kursusele ÕMO293 Korsetilised ja pesu – projekt.

    Toimumis aeg ja koht:
    Õppeaine on õppekavas III õppeaastal, kevadsemestril

    Õppetöös kasutame lõigete konstrueerimiseks, lisaks tavapärasele meetodile (paberil käsitsi konstrueerimine), erialast tarkvara Optitex PDS programmi. Digitaalsete lõigete konstrueerimine annab ühtlasi sisendi õppeainele ÕMO329 Erialased arvutiprogrammid 3D ja ÕMO293 Korsetilised ja pesu – projekt. Projektis on võimalik kasutada programmis konstrueeritud lekaale


    Lisan siia lingi ühele saatele. Vaadake kindlasti, kui pole veel näinud!

    Rinnahoidja lugu

    •  

      Õppeaine maht: 6EAP
      Õppeaine maht tundides: 156 tundi (64 loengud/praktikumid; 92 iseseisev töö)
      Eesmärk: Kursuse eesmärgiks on omandada oskused erinevat liiki toodete (lasterõivad, spordirõivad, pesu, aksessuaarid) põhilõigete ning moejoonise järgi moekohaste lõigete valmistamiseks.

      Aineprogramm Tahvlis

      Eeldusained:  ÕMO277 - Lõikeõpetus II (6.00 EAP)
                              ÕMO276 - Lõikeõpetus I (6.00 EAP)

       

       

      • Juhendaja: Lektor Margit Kuusk - margit.kuusk@tktk.ee
      • Olulised kursust puudutavad teated edastan Tahvli sõnumite kaudu
      • Konsultatsiooni aja saab kokku leppida meili teel
      • Suhtlemisel eelistan vahetut kontakti tudengitega, kuid vastan meeleldi ka meili teel või Moodle foorumis esimesel võimalusel.

       

       

      • Hindamise meetod – eksam max 100%
      • Eksam koosneb tunnis tehtud töödest ja nende esitamisest

      Arvestusse minevad tööd:

      • Retuusid, aluspüksid meestele ja naistele, body/trikoo, rinnahoidja/päevitusriiete ülemine osa, varrukaga top.
      • Mittevenivast materjalist rinnahoidaj lõige + makett
      • Laste kleidid 3 suurust + beebi püksid ja kleit
      • Kinda ja mütsi lõiked

       

      ÕV1 Kursuse läbinud üliõpilane oskab valmistada laste toodete lekaale, koostada nende tehnilist paljundust ja luua unifitseeritud tooteperekondi.

      ÕV2 Kursuse läbinud üliõpilane oskab valmistada pesutoodete lekaale, koostada nende tehnilist paljundust ja luua unifitseeritud tooteperekondi

      ÕV3 Kursuse läbinud üliõpilane oskab valmistada galanteriitoodete lekaale, koostada nende tehnilist paljundust ja luua unifitseeritud tooteperekondi

       

      "0" puudulik - alla 50% - Õppija on omandanud teadmised ja oskused miinimumtasemest madalamal tasemel. Ülesanded esitamata.

      "1" kasin - 60-51% - Õppija on omandanud teadmised ja oskused miinimum tasemel. Toimetulek ülesannete lahendamisel tüüpolukordades piiratud, erandlikes olukordades avalduvad märgatavad puudujäägid ning ebakindlus.

      "2" rahuldav - 70-61% - Õppija on omandanud teadmised ja oskused rahuldaval tasemel. Tuleb ülesannetega toime tüüpolukordades, erandlikes olukordades avalduvad puudujäägid ja ebakindlus.

      "3" hea - 80-71% - Õppija on omandanud teadmised ja oskused heal tasemel. Suudab lahendada ülesandeid eesmärgipäraselt. Spetsiifilisemate ja detailsemate teadmiste ja oskuste osas avaldub ebakindlus ja ebatäpsus.

      "4" väga hea - 90-81% - Õppija on omandanud teadmised ja oskused väga heal tasemel. Suudab lahendada ülesandeid eesmärgipäraselt ja loovalt. Spetsiifilisemate ja detailsemate teadmiste ja oskuste osas võivad ilmneda mittesisulised ja mittepõhimõttelised eksimused

      "5" suurepärane - 100-91% - Õppija on omandanud teadmised ja oskused suurepärasel tasemel. Lahendab ülesandeid eesmärgipäraselt ja loovalt.