• Kursusel on kajastatud mootorsõiduki projekterimise jaoks olulised teemad.

    Iga teema juures on loenguvideod, täiendavad materjalid ja/või viited.

    Õppur läbib videoloengud ja täiendavad materjalid iseseisvalt, soovituslik on teha seda alates esimesest teemast liikudes lõpu poole. Kuid vajadusel võib ka liikuda teemadevahel sõltuvalt õppuri motivatsioonist, mis on sellel kursusel osalemise põhjuseks.

    Teemade lõikes on esitatud ka erinevad interaktiivsed vahendid ja ülesanded.

    Interaktiivsetest vahenditest on integreeritud moodle keskkonda sõiduki parameetrite simulaatorid, millega on lihtne katsetada teoorias käsitletavaid aluseid (nt. massikeskme mõju ratta toereaktsioonidele). Samuti on lisatud ka interaktiivsed CAD mudelid, mille eesmärk on näidata valmis koostu võimaldades õppuril seda analüüsida (pöörata, lõigata, vaadata 'exploded view' vormingus jmt.) et oma CAD lahendusteni jõuaks kiiremini.

    Iga teema lõpus on foorum. Teemafoorumites saab postitada küsimusi ja arutelusid teooria, interaktiivsete vahendite või videoloengute kohta.

    Oma projektist tuleb luua ülevaade kursuse foorumis. Alusta kursusefoorumis postitusega, et millist sõidukit soovid projekteerida ning teemade läbimisel postita foorumisse progress. Näiteks, miks valiti ühed või teised parameetrid, millised lahendused võeti kasutusele. Postitused annavad blogi-stiilis ülevaate ning ühtlasi on ka õpimapi eest näitamaks tehtud tööd ning tulemusi ning annab arutelu võimaluse huvitatud osapooltele. (Õppejõud ei kommenteeri ja ei hinda iga õppuri postitust, vaid tegemist on iseseisva õppe tööristaga oma progressi näitamiseks ja salvestamiseks.)