Õppejõu üldised teated

Nädal 1

Nädal 1

Kustutatud kasutaja
Vastuste arv 0

Esimese kontakttunni (päevane õpe) kokkuvõttena toon välja mõned olulised märksõnad:

  • Kursus on e-õppe kursus, ning kontakttunnid toimuvad esimestel õppenädalatel ja annavad kursusest kiire ülevaate. Kaugõppele toimuvad kontakttunnid vastavalt tunniplaanile, kuid eeldatakse, et nad hakkavad iseseisvalt peale enne esimest kontakttundi (sellekoha teade saadetakse välja ÕISi vahendusel).
  • Kursusel on üks oluline tähtaeg, 12. õppenädal (19.04.2020). Selleks ajaks peavad olema tehtud kõik kodutööd. Kõik esitused peale tähtaega tuleb lõpphinde saamiseks endiselt esitada ja täita vastavalt nõuetele, kuid punkte pole nende esituste eest võimalik saada. Selleks, et mugavalt kursusel toimetada, on toodud soovituslik ajakava. Seda järgides, peaks jõudma 12. õppenädalaks kõik kodutööd mugavalt esitatud. Samas, pane tähele, et kõik nädalad ei ole vennad ja peaksid arvestama väikese puhvriga (tasub veidi ajast ees liikuda). 
  • Järgmine kontakttund (päevaõpe) on: 07.02.2020 (jätkan sissejuhatavate slaididega ning toon näiteid projekti valikuks, mis peab olema kõigil unikaalne ja juba valitud projekti ei ole teisel osalejal enam võimalik valida). Kogu informatsioon ja kirjeldus on aga olemas ka Moodles, mistõttu saate alatit tegevustega peale hakata (ei ole vaja oodata kontakttundi).

Kuna kontakttunnid (tunniplaani järgselt) on ennekõike ülevaatlikud loengud/demod, siis peale esimesi õppenädalaid (päevane õpe) muutuvad antud kontakttunnid sisuliselt konsultatsioonitundideks. Eraldi konsultatsiooniaegasid ei ole. Seda asendab Moodle foorum (päevane õpe + kaugõpe).

Võib tulla ette olukordi, kus kontakttund jääb mingil põhjusel ära. Sellest teavitatakse alati Moodle foorumi postitusena. Topelt saatmist ÕISi vahendusel ei toimu. Seega on oluline, et oleksid Moodle kursusele registreerunud. Kursuse leiad veebiaadressilt: https://ekool.tktk.ee/course/view.php?id=1248 ( registreerumis võti on: EHE011 ). Kui jääd hätta, küsi kursakaaslaselt, kuidas seda teha. 

Küsimuste jaoks kasutada alati foorumit (see puudutab ka kodutööga seotud spetsiifilisi küsimusi), palun tee vahet erinevatel foorumi tüüpidel. Üldfoorum on leitav "Sissejuhatus" plokist. Juhul kui e-kirja teel saadetud küsimus on üldist laadi, siis tavaliselt soovitan see küsimus tõstatada foorumis, et vähendada e-kirja teel toimuvat suhtlust üldiste ja kõiki osapooli puudutavates küsimustes.

Pane tähele, et nii päevane (TE) kui kaugõpe (KTE) töötavad samas Moodles kursusel. Sisulist vahet kodutööde tähenduses ei ole. Sisulist vahet kodutööde tähtaegades ei ole. Kuna kaugõppe esimene kontakttund toimub oluliselt hiljem, siis peab kaugõpe hakkama iseseisva tööga varem peale. Kõik juhised on toodud Moodles. See puudutab ennekõike tarkvarade installeerimist, sissejuhatavate foorumite täitmist (mis on alguses mitte-hindelised). 

Head osalemist!