Vastused küsimustele

Vastused küsimustele

Kustutatud kasutaja
Vastuste arv 0

1.Miks on kulude kokkuhoid  praktilises elus peaaegu võimatu?

Praktilises elus on kulude kokkuhoid peaaegu võimatu, kuna kõige suurem kulu on aeg ning siinkohal on vaja muuta inimese mõtteviisi mõjutada, et aega võimalikult kasumlikult kasutada. Igal tehtava tegevus ei pruugi olla kasulik ning alati on võimalik mingit protsessi teha paremini nii, et ressurss oleks paremini ära kasutatud.

 

2. Kuidas siis saab kulusid vähendada, juhtida?

Võimatu on saada erinevat tulemust, kui tehakse asju sama moodi. Seega on kokkuhoid võimalik, kui hakatakse aja ressursi kasutust analüüsima ning sellest tulenevalt tegevusi muutma. Selle tulemusel on kulude kokkuhoid võimalik.

 

3.Miks ühe kuluarvestusmeetodi kasutamine omahinna arvutusel ei anna piisavalt juhtimiseks vajalikku infot?

Kasutades täisomahinna kuluarvestusmeetodit ei saa piisavalt täpset infot toote tegelike kulude kohta, kuna sinna on lisatud ka kõik muud tootmisega mitte seotud kulud, nagu näiteks administreerimise kulud, turundamise ja turustamise kulud jms. Mitme meetodi, ethk täisomahinna ning tootmisomahinna arvestus annab selge pildi, kui suured on üldised kulud tootele ning kui suured on konkreetse toote tootmisele tehtavad kulutused. Sellest lähtuvalt on võimalik teha lühiajalisi (lühiajaline allahindlus) ning pikemaajalisi (toote tavahinna määramine) toote hinnakujunduse otsuseid.

 

4 . Milles seisneb täisomahinna ja tootmisomahinna erinevus?

Täisomahinna puhul jaotatakse tootele/teenusele kõik üldkulud. Tootmiseomahinna puhul arvestatakse vaid konkreetsele toote tootmiseks tehtud kulutusi.