Kuidas teenida lisaraha?

Loomulikult oodatakse sinult ülikoolis, et õpiksid usinalt ning saaksid ettenähtud õpiaja jooksul lõpudiplomi.  Enamasti eeldatakse, et üliõpilane panustab õpingutele 40 tundi nädalas. Kuna loengutes, seminarides ja praktikumides ei töötata läbi kõiki vajalikke materjale, siis peaks õppija ülejäänud aja jooksul lugema iseseisvalt lisaks artikleid, tekste läbi töötama ning kirjatöid koostama. Kui oled osalise koormusega tööle asunud, siis võib see otsus mõjutada sinu õppimist, sest see vähendab aega, mida sa muidu kasutaksid sõpradega suhtlemiseks, sportimiseks, meelelahutuseks või hobidega tegelemiseks. Mitmed tudengite jaoks koostatud käsiraamatud ei soovita üle 15 tunni palgatööd nädalas.

 

Suvevaheaeg annab sulle võimaluse töötada kauem ja suurema koormusega, ilma et see mõjutaks sinu õpinguid. Paljud suvel pakutavad tööd on hooajalised ja nii mõnedki neist on seotud tööpraktikaga, mis ei pruugi olla rahaliselt just eriti tulutoov, ent mõlemad võivad pakkuda vägagi olulist töökogemust, mida saad hiljem ka oma CV-s ära mainida.

Siin on põhjust vaadata ka karjääriplaneerimise enesemõistmise teema peatükki "Võimed ja oskused - Milles olen võimekas?" ning mõelda oma võimete ja oskuste üle.

Tööotsimise ideid vaata karjääriplaneerimise töövõimaluste teema peatükist "Kuidas leida tööd?"