Õppejõu üldised teated

Nädal 10

Nädal 10

Kustutatud kasutaja
Vastuste arv 1

Võib vast öelda, et nii mõnegi osaleja jaoks algab nüüd selles õppeaines korralik spurt, sest kodutööde esitusaja lõpuni on jäänud vaid kolm nädalat (19.04.2020). Ja samas on oluline rõhutada, et esimese modelleerimise kodutöö esitamiseks on aega vaid kaks nädalat (12.04.2020).

Viimase nädalaga toimunud esituste arv:

  • "01 - Ruumiline planeerimine" arvestatud: 21 22 osavõtjal (ehk alla poolte)
  • "05 - Visualiseerimine" arvestatud: 7 10 osavõtjal
  • "06 - Projekti esitlus": 5 osavõtjal üles laaditud (ilmselt järgmisest nädalast saame hakata korraldama veebipõhiseid kaitsmisi, kuni 5-6 korraga ja ilmselt reedeti)

Kodutööde esitamisel palun pööra tähelepanu tüüpvigade kirjeldustele. Kodutöid kontrollin üldjuhul üks kord päevas. Mida lähemele jõuab tähtaeg, seda kriitilisemalt soovitan tähelepanu pöörata esitusnõuete vastavusele, et te ei kaotaks aega saada teada, et mõni nõue on täitmata, ja peate uuele parandusringile minema.

Jätkuvalt kasutage foorumit, et oma probleemile lahendus leida. Olukorras, kus ma olen soovitanud teha vaheesitus (teete selle ikka "01-esitamiseks" kausta), siis selle te teete sarnaselt tavapärasele esitusele, aga kommenteerite, mis mahus on teie töö siiani tehtud, mis on probleem, millele lahendust otsite. Samas tasub tähele panna, et vaheesitusi kontrollin ma sama ajasammuga, mida ka tavapäraseid esitusi. Foorumi postitusi ("Sissejuhatus" moodulis) järgin mõned korrad päevas ja seega võite tagasiside saada oluliselt kiiremini (sh kaastudengi poolt).

PS! Olen varasemalt kirjutanud, et veenduge, et te ei installeeri Autodesk 2021 tarkvara versioone, kuna nendes tehtud kodutöid sel semestril ei kontrollita ja kodutöö tuleb teha varasema versiooniga ringi.

Need, kes on jõudnud viimasesse moodulisse, palun veenduge, et teie mudel on veebilehitseja kaudu kättesaadav kogu semestri jooksul (kuni kaitsmiste lõpuni, ehk 16. nädala lõpuni). Ehk siis teil on vaja jagatud InfraWorks mudeli linki aeg-ajalt uuendada. Kui link ei ole kättesaadav, siis kaovad ka kommentaarid ning olen sunnitud vähendama esituse eest saadavat punktide arvu. Linki saate uuendada igal ajahetkel kuniks pole see aegunud.

Vastuses Kustutatud kasutaja

Vastus: Nädal 10

Kustutatud kasutaja

Otsustasin muuta projekti esitluse põhimõtteid ja loobuda selle kaitsmisenõudest sel semestril tervikuna. Kui varasemalt oli võimalus valida, kas füüsiline kohaletulek või video tegemine, siis praeguses kontekstis, kus füüsiline kohaletulek ei ole eriolukorra tõttu võimalik, toimub kaitsmine puhtalt esitlusfaili üleslaadimise baasil. Jah, üldine diskussioon jääb ära, kuid peale esmast slaidide kontrolli annan ühe võimaluse slaide parendada, et mitte kaotada liialt punkte. Esitlusfaili hindamine toimub lähtuvalt projekti lähteülesandest, kus on toodud üldised nõuded, mida slaididelt oodatakse.

Samas tasub rõhutada, et kuna slaidide baasil esitlust ei toimu, peavad slaidid ka rohkem informatsiooni sisaldama, et nende vaatajal oleks võimalik aimu saada, mida slaidil soovitakse esitleda või öelda. Ja sellest lähtuvalt annan ka võimaluse slaide ühe korra parandada. 

Peale esitluste hindamist saate liikuda edasi.Pane tähele, et viimane nõutud tegevus on tagasiside andmine: Kursuse tagasiside

Slaidide läbivaatuse lülitan nüüdsest kodutööde kontrollimise tööprotsessi, ehk siis lähipäevil peaksid kõik esituse teinud saama esmast tagasisidet või nägema nende eest saadavat punktisummat.