Huvid: Mis sind huvitab?

P - Praktiline/Realistlik isiksusetüüp

Tema iseloomustamiseks sobilikud sõnad on asjalik, konkreetne, tasakaalukas, materiaalne, alalhoidlik, tagasihoidlik, otsekohene, püsiv

Talle meeldib töötada konkreetsete asjade, masinate, tööriistade, materjalide, taimede ja loomadega. Eelistab tegevusi, mis nõuavad kehaliste võimete rakendamist, füüsilist vastupidavust ning tehnilisi teadmisi. Soovib, et tema töö tulemused oleksid silmaga nähtavad ja käega katsutavad. Tunneb ennast paremini töökeskkonnas, kus lähenetakse asjadele lihtsalt ja otsekoheselt.

Tõenäoliselt on praktilisel isiksusel kõige paremini välja arenenud kehalised võimed. Ta on edukam tehnilistel aladel või spordis.

Talle ei meeldi tegevused, mis nõuavad vaba eneseväljendust, subjektiivsust, abstraktset mõtlemist ja aktiivset suhtlemist teiste inimestega. Sotsiaalseid suhteid peab vähetähtsaks ning on neis suhetes tavaliselt passiivne pool. Eelistab osavõtja või realiikme rolli liidri omale.

Tüüpilisi elukutseid: kokk, õmbleja, insener, helitehnik, talunik, sportlane, elektrik, ehitaja, tööõpetuse õpetaja, autojuht, mööblitisler, filmioperaator, laborant, aednik, kalur, metsavaht jne