Huvid: Mis sind huvitab?

I – Intellektuaalne isiksusetüüp

Tema iseloomustamiseks sobilikud sõnad on analüütiline, ratsionaalne, teadmishimuline, kriitiline, hea üldistus- ja kujutlusvõimega, sõltumatu ja originaalse mõtlemisega. Oma loomult on introvertne, kinnine ja väheseltsiv.

Talle meeldib teoreetilist laadi ülesannete lahendamine - füüsikaliste, bioloogiliste, sotsiaalsete või kultuuriliste nähtuste uurimine, teadustöö või projekteerimine, probleemide püstitamine ja neile vastuste otsimine, andmete kogumine, nende töötlemine, tulemuste tõlgendamine ja rakendamine. Paneb ennast maksma teadmiste ja vaimsete võimete kaudu.
Eelistab töökeskkonda, kus hinnatakse eruditsiooni, teaduslikku mõtlemist, loovust, sõltumatust ning kus saab rahuldada vaimset uudishimu ja arendada oma tööstiili.
Intellektuaalile sobivamad ametid nõuavad enamasti häid vaimseid võimeid ja kõrget kvalifikatsiooni ülikooli või rakendusliku kõrghariduse tasemel.


Talle ei meeldi tegevused, kus oodatakse juhtimisoskusi ja aktiivset suhtlemist teiste inimestega. Samuti ei meeldi talle üksluine füüsiline töö.

Tüüpilisi elukutseid: geneetik, bioloog, geograaf, teadustöötaja, astronoom, arheoloog, füüsik, kirurg, arhitekt, matemaatik, teadustöö assistant, sotsioloog, insener, programmeerija jne