Huvid: Mis sind huvitab?

S – Sotsiaalne isiksusetüüp

Tema iseloomustamiseks sobilikud sõnad on inimsõbralik, abivalmis, kannatlik, taktitundeline, mõistev, lahke, sooja südamega, suuremeelne, koostöövalmis, vastutustundlik, ekstravertne, domineeriv. Probleeme lahendades toetub ta rohkem emotsioonidele ja tundmustele kui loogikale. On ise teadlik vajadusest südamlike suhete järele, kuid sageli ei teadvusta endale, et vajab imetlust, võimu, endast sõltuvaid.

Talle meeldivad tegevused, mis on seotud inimsuhetega. Eneseteostuse leiab kaasinimeste õpetamises, kasvatamises, ravimises, abistamises või nõustamises. Oskab ja tahab suhelda, peab lugu teiste inimeste seltskonnast, ei armasta üksi tegutseda. Oma suhtlemiskogemusi ja -oskusi kasutab sageli teiste käitumise muutmiseks. On kohanemisvõimeline, heade juhiomadustega. Tema kõne on voolav ja mõjub veenvalt, vahel võib olla hea ilukõneleja. Esineb meeleldi avalikkuse ees ning talle meeldib kirjutada. Tal võib olla loomingulisi harrastusi.
Tunneb ennast hästi töökeskkonnas, kus julgustatakse koostööd, paindlikkust, mõistmist ja sõbralikkust ning väärtustatakse teiste inimeste aitamist. Paljud sotsiaalsele isiksusetüübile sobivamad töökohad on koondunud teatud asutustesse nagu näiteks koolid, lasteaiad, haiglad, hoolekandeasutused jm.


Talle ei meeldi tegevused, mis nõuavad kehalisi võimeid ja vilumusi, tegelemist masinatega.

Tüüpilisi elukutseid: kasvataja, õpetaja, perearst, personalijuht, medõde, põetaja, psühholoog, nõustaja, klienditeenindaja, sotsiaaltöötaja, juuksur, politseinik, infotöötaja jne