Huvid: Mis sind huvitab?

E - Ettevõtlik isiksusetüüp

Tema iseloomustamiseks sobilikud sõnad on enesekindel, suhtlemisjulge, ennast maksmapanev, edasipüüdlik, ekstravertne, veenev ja kõrge tunnustusvajadusega. Oskab sõna seada, talle meeldib esineda ja olla tähelepanu keskpunktis. Hindab meeskonnatööd ja oskab hästi teisi inimesi motiveerida. Tema suhtlemisoskused on head, kuid puudu võib jääda võimest lähedaste emotsionaalsete suhete loomiseks. Stressist püüab vabaneda üliaktiivsusega.

Talle meeldib töötada koos teiste inimestega tegeldes müümise, juhtimise, organiseerimise, veenmisega. Eelistab jõulisi, juhtivaid rolle, kus saab rahuldada oma vajadust olla dominantne ja tunnustatud. Probleemide lahendamisel, juhtimisel ja korraldamisel ilmutab praktilist taipu ja veenmisoskust. Meeldib aktiivne, liikuva iseloomuga tegevus. Tunneb ennast hästi töökeskkonnas, kus julgustatakse võistluslikkust, energilisust, riskijulgust, juhtimis- ja kõneoskust. Ettevõtlikud isiksusetüübid leiavad rakenduse mitmesugustel juhtivatel ametikohtadel ja arenguprojektide elluviimisel nii riiklikes institutsioonides kui erasektoris.

Talle ei meeldi suurt keskendumisvõimet ja püsivust nõudvad tegevused. Häirivalt mõjuvad igasugused kitsendused, igavaks hindab käelisi ja mittesotsiaalseid akadeemilisi tegevusi.

Tüüpilisi elukutseid: direktor, projektijuht, müügijuht, müügiagent, telereporter, näitejuht, diplomaat, poliitik, ajakirjanik, tegevjuht, suhtekorraldaja, advokaat, maakler, sekretär jne