Huvid: Mis sind huvitab?

K - Konventsionaalne/Tavapärane isiksusetüüp

Tema iseloomustamiseks sobilikud sõnad on konservatiivne, korralik, täpne, puhas, metoodiline, korda ja süsteemi armastav, soovib jätta endast head muljet. Läheneb probleemidele tavapäraselt ja praktiliselt, järgib väljakujunenud norme ja ettekirjutusi, on ettevaatlik uuenduste suhtes.

Talle meeldib töötada andmetega, kirjutada aruandeid ja ärikirju, hoida ja korrastada dokumente. Tema tegevuse eesmärgid ja taotlused on seotud ühiskonna tavadega. Eelistab selgelt reeglistatud elukutseid ja passiivse iseloomuga tegevusi, kus on selge, mida teha ja kuidas teha. Meeldib täita ülesandeid, mis nõuavad konkreetset sõnalise ja matemaatilise info töötlemist.
Tunneb ennast paremini töökeskkonnas, kus peetakse oluliseks distsipliinitunnet, visadust, organiseerimis- ja kantseleitööoskusi. Konventsionaalsed isiksusetüübid leiavad rakendust erinevates firmades ja asutustes infotehnoloogiliste lahenduste juurutamisel, riigi- ja omavalitsuse asutustes.


Talle ei meeldi spontaansust, originaalsust, loovust, juhtimis- ja sõnaosavust nõudvad tegevused. Väldib tegelemist enda ja teiste inimeste tunnetega.

Tüüpilisi elukutseid: programmeerija, raamatupidaja, finantsist, inspektor, postiametnik, sekretär, bibliograaf, arhivaar, teller, laenukonsultant, maksuametnik, valvur, kontrolör jne