Inventaarsed lae raketised

Peatükis on kasutatud kursuse koostaja fotosid, juhul kui foto all ei ole märgitud teisiti.

Inventaarsetest lae raketistest on enim levinud puittala vahelae raketis, mis kaetakse veekindla kattevineeriga. Näide puittala vahelae raketis kohta on toodud Slaidil 1. Süsteemis kasutatakse erineva kandevõimega raketise poste, Slaidil 1 on kasutusel suure kandevõimega (kuni 8 tonni) postid.
multiflex Slaid 1 Allikas: Peri AS

Fotol 1 on toodud raketis, mis paikneb maapinnast 10 meetri kõrgusel. Toestuse ehituseks on kasutatud reguleeritavaid raketise poste (fotol kollased) ja raamisüsteemi "Peri rosett"(fotol hallid raamid). Kollased postid on omavahel seotud raamidega, et lühendada postide nõtkepikkust ja ühtlasi suurendada postide kandevõimet.

tugitornil lae rak Foto 1

Puittaladest vahelagede ehitus on paindlik, talade abil on võimalik rajada näiteks ringi kujulisi vahelae raketisi, vt Foto 2.

ümar lagi Foto 2 Allikas: Peri AS


Vahelagede raketisel on üheks võimaluseks kasutada SKYDECK vahelae raketisesüsteemi, vt, Foto 2.

sky üld Foto 2 Allikas: Peri AS

Raketise süsteemi eeliseks puittalaraketise süsteemi ees on väiksem ajakulu raketise püstitamisele ja lahtirakestamisele. Raketise juures on spetsiaalne süsteem (Slaid 2), mis võimaldab lae raketist eemaldada ilma poste eemaldamata. See võimaldab raketise kilbid demonteerida ühe päeva möödudes betoneerimisest (suvistes tingimustes). Alles jäävad postid toimivad lae järeltoestusena.

sky tööpõhimõte Slaid 2 Allikas: Peri AS