Mõned tüüpvead, mida tehakse "Eel- ja põhiprojekt" kodutöö esitamisel:

  • Juhul kui Civil 3D pinnaobjektid muutuvad mahukaks, siis hakkab Civil 3D salvestama pinnaobjektiga seotud infot omaette, *.mms faililaiendiga faili - iga pinnaobjekti kohta on omaette *.mms fail. Esitusel on nõutud, et alles jääks "AIW_Existing_Ground" ja sellest lähtuvalt kui luuakse ka *.mms fail, siis tuleb see esitusse kaasa panna (see on sama nimetusega mis ka DWG fail, kuid eristuva lisalõpuga).

  • DWG failis olevad koridormudelid ületavad pinnaobjekti perimeetrit. Kuna koridormudelit sellistel puhkudel pole võimalik maapinnaga siduda, siis pole ka mõtet, et selliselt seda infot alles jäetakse. Seega peaks koridormudelit lühendama maapinna perimeetri sisse (seda saab teha, kui tirida koridormudeli otsast maapinda esitava perimeetri poole). Tegelikult ei tohiks selliseid asju juhtuda, aga kui te olete InfraWorks mudelit kärpinud, siis on see tihtipeale paratamatus, et koridormudelit automaatselt ei kärbita.

  • Vaadake, et koridormudelit ei kukuks nende välimistest otstest allapoole. See juhtub olukorras, kus koridormudeleid ei ole modelleeritud terviklikult nende lõpp-ristumispunktis, mistõttu jääb telgjoonele meelde vale kõrgusmärk. Probleemi lahendamiseks võib Civil 3D tarkvaras seda probleemset otsa lihtsalt veidi sissepoole tirida (klikk koridormudelil, tiri otsapunktist paar "sentimeetrit" sissepoole). Kontrollida saad, kui valid koridormudeli, tee parem klikk ja vali "Object Viewer". Pööra mudelit ja kontrolli.

  • Koridormudelid ei moodusta nõutus asukohas ühtlast tasapinda (nt ristmikul), osalt jäävad need ristmikust eemale või lõikuvad väga suure kõrgusliku erinevusega (va juhul kui kasutatakse silda/viadukti). Alustuseks tuleks veenduda, kuidas on asi lahendatud InfraWorks tarkvaras. Teha korrektuure. Seejärel tuleks veenduda, et uue ristlõike defineerimisel (Civil 3D tarkvaras) jäävad sõidutee parameetrid samaks, mis ka InfraWorks tarkvaras. Kui see tekitab katkestusi, saab mängida parameetritega (nt valite "Assembly" osas need "Cut-FIll kiired" ja muudate veidi kaldenurkasid ning ka parameetrit "Max Width", mis mõjutab kui kaugelt otsitakse kokkupuutepunkti maapinnaga).
  • Koridormudelite pidevuse kontrollimiseks on kõige lihtsam kasutada parema kliki alt leitavat "Object Viewer". Valige esmalt soovitud koridormudelid (ja ka viadukt kui see on olemas). Tehke parem klikk ja valige "Object Viewer", pöörake mudelit (suurendage/vähendage) ja veenduge, et ülalnimetatud probleeme ei esine.



Viimati muudetud: esmaspäev, 16. märts 2020, 10.03 AM